Europæisk klynge-samarbejde leverer lovende resultater for innovation inden for life science og biotech

I to år har Danish Life Science Cluster og 5 andre europæiske klynger samarbejdet for at effektivisere og fremskynde innovation blandt virksomheder og forskere i Europa. Læs om de lovende resultater fra Horizon Europe (EIE) INNAXE-projektet.

Danish Life Science Cluster har netop modtaget den højeste europæiske anerkendelse for klyngens arbejde, men vi stræber hele tiden efter at blive endnu dygtigere til at skabe innovation og samarbejder til gavn for virksomheder og sundhedssektoren.

Det gør vi bl.a. ved at arbejde tæt sammen med andre europæiske klynger.

– Vi skal hele tiden styrke vores kompetencer til at facilitere innovation, og derfor er det vigtigt, at vi lærer fra de bedste i Europa, siger Karen Lindegaard, international programleder i Danish Life Science Cluster.

Et tvær-europæisk samarbejde er nu klar med lovende resultater. Konsortiet INNAXE har arbejdet for at styrke og effektivisere et europæisk innovationsfælleskab for både virksomheder, forskningsmiljøer, sundhedsprofessionelle og patientorganisationer inden for life science og bio-tech.

Et samarbejde for europæisk engagement og effekt

INNAXE-konsortiet består af de seks europæiske partnere: BIOCAT, Medicen Paris Region, BioRN, Health & Life Sciences Cluster Bulgaria, Council of European BioRegions og Danish Life Science Cluster.

De seks partnere mødtes og fremlagde projektets resultater i forbindelse med konferencen Spinoff Bulgaria i juni 2024. Her kunne konsortiet fremhæve særligt tre betydningsfulde resultater:

1) Engagement af europæiske aktører – herunder

  • 31 møder med førende europæiske meningsdannere,
  • 91 besvarelser fra europæiske SMV’er, forskere og sundhedsprofessionelle i fælles undersøgelse
  • 79 deltagere i samskabelsesaktiviteter

2) Refleksioner om bæredygtige resultater: Konsortiet har udviklet et fælles ‘Joint Programme’, som baseret på ni udvalgte emner skal sikre samarbejde mellem klyngerne i de næste fem år.

Læs om: Executive summary – 9 activities for European Life Science actors – for long term collaboration and impact3) Langsigtet effekt: Selvom projektet officielt afsluttes juni 2024, vil konsortiets medlemmer/partnere fortsætte med at sikre projektets effekt i de kommende år.

INNAXE har derudover analyseret, hvilke handlinger der skaber værdi til fordel for det europæiske økosystem inden for life science. Resultaterne er samlet i ‘Guidelines for Ecosystem Monitoring, Benchmarking, and Impact Evaluation Results. Du kan gratis hente analysen her.

Læs mere om projektet og find yderligere materiale her.

INNAXE er medfinansieret af Den Europæiske Union.

For mere information

International Programme Manager

Karen Lindegaard

Danish Life Science Cluster
HUB Syddanmark
+45 2461 1931