Bevilgede projekter – Erhvervsfyrtårn Life Science – Mental Sundhed

Større udviklingsprojekter med et samlet budget på op til 3.000.000 kr. og med en støttesats på 50% af budgettet.

1. Sanselig-induceret ro til neurodivergente børn

Partner: Completion, Sølvgades skole

Neurodivergente børn har ofte svært ved at passe ind i normale skolerammer. Særligt støj og uforudsigelige pauser, hvor der er mindre rammesatte aktiviteter, er svære for de børn der døjer med overfølsomhed eller er ude af autismespektret uden at være kvalificeret til særlige tilbud.

Completion har udviklet en ny form for VR-intervention til at hjælpe med at finde ro på bare 10 minutter. Løsningen er baseret på matematisk genererede visualiseringer, der er let tilgængelige gennem mobilen med komplementerende prisvenlige VR briller.

 

2. DISHMO

Partner: Helphi ApS, Holbæk Kommune, Lejre Kommune

FitforKids har udviklet Dishmo, en ny skolebaseret indsats, som oplyser om, forebygger og modvirker mental mistrivsel hos børn og unge på mellemtrinnet (4.-6. klasse).

Dishmo består af en digital platform med 12 evidensbaserede værktøjer til fremme af mental trivsel, et videnspensum om hjerne og følelser samt videobaseret 1:1 metakognitiv terapi.

Fast track-projekter – mindre projekter med et samlet budget på op til 300.000 kr. og med en støttesats 50% af budgettet

 

1. OPI-AIMS: AI-baseret Intervention til Mental Sundhedsforbedring

Partner: Shark Inc ApS, Krifa, Impactly ApS, Røde Kors

Projektet vil adressere uligheden i adgangen til mental sundhed vha. AI, hvor brugere, der er på platformen Boblberg, og som lider af mental mistrivsel (ensomhed, stress, angst) samt er uden for arbejds- og uddannelsessystemet, identificeres. De tilbydes herefter lettilgængelige digitale tilbud, og deres trivsel måles med WELLBY-skalaen før og efter.

 

2. Test og validering af kommerciel løsning, BiBi, målrette danske folkeskoler

Partner: MindMind, Åvangsskolen, Bornholm Regions Kommune, Nordic Health Lab

Projektet tester og validere løsningen “BiBi” påÅvangsskolen med to klasser fra 4. Årgang – en årgang med store trivselsudfordringer, som følge af skole start under Corona. Målet er at afdække løsningens effekt påårganages eleers trivsel, ro, koncentration og læringsmiljø

 

3. Non-invasive neuromodulation wearable for Cluster Headache (CH)

Partner: Nervapax ApS, Jbay Solutions, Dansk Teknologisk Institut, Iptector

Cluster (or ”suicide” Headache is a chronic disease with daily attacks more intense than labour pain taking over patients’ lives current treatment are insufficient, leaving patients with comorbidities such as anxiety or depression, to make normal life possible again, we are developing an non-invasive neuromodulation wearable to prevent CH attacks easily at home.

 

4. EpiHub – Den digitale epilepsihåndteringsplatform

Partner: MyEpi, Epilepsihospitalet Filadelfia

Epilepsi rammer mange unge, hvilket kan føre til isolation og lavt selvværd. EpiHub samler data om anfald og medicinering, hvilket giver patienter og sundhedspersonale et realtids sygdomsoverblik og mulighed for skræddersyede behandlingsplaner. Målet er at forbedre livskvaliteten for unge med epilepsi.

 

5. Elevmentor

Partner: ReMinders ApS, UngTerapi ApS, Ørestad Gymnasium, Egedal Gymnasium, Paderup Gymnasium, Hvidovre Gymnasium

Mentorordningen, hvor unge støtter unge for at styrke social og faglig trivsel, er nu på +10 gymnasier. Efterspørgslen er der, men konceptet er ressourcetungt. I projektet vil vi identificere og kvalificere behov, barrierer, målepunkter for effekt samt implementeringsstrategier. Resultatet er 1 En vidensdeling rapport 2 En prototype på en digital løsning.

 

6. Empowering Mental Health: Tackling Stigma, Stress, and Well-being with Eeg Cognitive Tracking

Partner: Neurora ApS, Mickey Creatives ApS

Stress is a major problem for Danish companies, costing them 16 billion kr. annually. Neurora has a stress management program that includes 4 weeks of workshops and neuro-headbands that measure cognitive levels of stress. Participants use these to track themselves in real time and throughout the program, and gain valuable biofeedback and tools as they participate.

Skaleringsprojekter – midler til skalering af projekter fra første runde af Erhvervsfyrtårn Life Science Sund Vægt

 1. SundGraviditet – et digitalt forløb for gravide med overvægt

Partner: Frederiksberg Hospital, Center for klinisk forskning og forebyggelse, FELT ApS, Emento ApS, Nordsjællandshospital gynækologisk Obstetrisk afdeling, Slagelse Sygehus Gynækologisk Obstetrisk afdeling

Formålet med SundGraviditet er at stotte gravide med overvagt til en reduceret vægtogning i graviditeten gennem en fleksibel digital forlobsguide pà platformen Emento. Det digitale forlob indeholder information om kost, motion og mental stette og integreres i det etablerede graviditetsforleb pá hospitalet. Via Emento-appen har de gravide adgang til live online traning, samt en lang rakke fiml med sundhedsprofessionelle og gravide fra malgruppen.

 

2. eHOOD – fra pilot til skalering I den kommunale virkelighed

Partner: Sincera ApS, Sund By Netværket, UP Innovation

Den stigende ulighed i sundhed blandt unge i Danmark udgør en væsentlig udfordring for kommunerne, især når det gælder sund vægt og mental sundhed. Forskning viser, at unge fra især socioøkonomisk udsatte områder oftere oplever sundhedsrelaterede problemer, som påvirker deres livskvalitet og fremtidige muligheder.

eHOOD-programmet er designet til at imødegå disse udfordringer ved at tilbyde en integreret løsning, der kombinerer fysisk aktivitet, ernæringsuddannelse og mental sundhedsstøtte i et samlet ungdomsvenligt tilbud.

Se også hvilke projekter der modtog støtte fra Erhvervfyrtårn Life Science – Sund Vægt